Sate sorocene s-au (re)înfrăţit cu cele de peste Prut

Timp de două zile, circa 1000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului, inclusiv 19 edili din raionul Soroca, au participat la Conferința Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova. „Am convingerea că împreună punem astăzi cărămizi solide la garantarea bunăstării populației din România și Republica Moldova. Prin intermediul înfrățirilor așezăm temeliile durabile pentru o Românie capabilă. Conectăm localități, județe și raioane pentru a conecta malurile de Prut”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Primari ai celor mai mari orașe din România și Republica Moldova, de la București, Chișinău, Iași, Pitești, dar și miniștri ai Guvernului Cioloș, printre care Marius Bostan, Ministrul Comunicațiilor și pentru Societate Informațională, au luat cuvântul în cadrul reuniunii.

La eveniment au fost perfectate 450 de acorduri de înfrățire și parteneriat, care stabilesc acțiuni comune pentru dezvoltare în domeniile economic, educațional, cultural și sportiv, al administrației publice locale. După cum ne-a relatat domnul Serghei Cetulean, preşedintele Asociaţiei primarilor din raionul Soroca, 9 primării din cele 19 prezente la eveniment – Baxani, Rudi, Visoca, Nimereuca, Dubna, Şeptelici, Vasilcău, Vărăncău, Tătărăuca Veche au semnat Acorduri de înfrăţire cu localităţi din România (unele primării prezente la Bucureşti, ca de exemplu primăria Egoreni, a semnat Acorduri de înfrăţire anterior)…

Dan AOLEI

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.