O săptămână de activităţi culturale

0
24

Cafeneaua teatrală”, organizată la Colegiul de Arte „Nicolae Botgos” din Soroca a invitat spectatorii să guste din realitatea dulce-amară a societăţii în care trăim.

Evenimentul realizat de către tineretul studios din anii de studii I-IV a fost împărţit în trei părţi: poezia lirică, texte umoristice şi spectacolul „Discurs funerar”. Acesta a fost organizat în cadrul celei de-a doua săptămână a catedrei Culturologie a colegiului. Responsabili de  activitate sunt profesorii Tamara Griţenco şi Iurie Babii. „Săptămâna catedrei a început  la 28 martie. La manifestaţia de deschidere a fost invitat Teatrul dramatic „Ghioceii” din satul Mingir, raionul Hânceşti cu piesa „Soacra cu trei nurori”, regizată de absolventul colegiului de arte, Mihai Sârbu. Pe 29 martie a fost organizat un spot publicitar de către profesoara Natalia Morneală împreună cu grupa 361. O lecţie cu public la etnografie şi folclor „Legende şi balade”, organizată de către Nicoleta Babii a avut loc, la fel , în cadrul decadei săptămânale a catedrei de Culturologie” ne-a comunicat Vera Selevestr, şefa catedrei Culturologie.

Activităţile au continuat cu „O oră de romanţă”, responsabilă Elena Buga, eleva anului III. Vineri, 1 aprilie a fost desfăşurat de către elevii anilor I şi IV activitatea „Mask Show”, responsabil Iurie Babii. De asemenea în cadrul săptămânii a avut loc activitatea artistică publică „Lume, lume, hai la glume” în satul Şolcani, Soroca, organizator Vera Selevestr.

Săptămâna catedrei va finaliza mâine cu apariţia pe scena colegiului din Soroca a teatrului poetic al Secţiei Cultură  Drochia, regizat de către Cristina Ghervas, absolventă a colegiului de arte din Soroca.  Încheierea propriu-zisă a programului de activităţi dedicat săptămânii catedrei Culturologie va avea loc mâine la şedinţa catedrei.

Săptămâna catedrei Culturologie se desfăşoară anual şi are scopul de a etala performanţele dobândite de studenţi pe parcursul anilor de studii.

Alina Baran,

stagiară, anul II la Facultatea de Litere, specialitate Jurnalism, USARB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.