O săptămână de activităţi culturale

Cafeneaua teatrală”, organizată la Colegiul de Arte „Nicolae Botgos” din Soroca a invitat spectatorii să guste din realitatea dulce-amară a societăţii în care trăim.

Evenimentul realizat de către tineretul studios din anii de studii I-IV a fost împărţit în trei părţi: poezia lirică, texte umoristice şi spectacolul „Discurs funerar”. Acesta a fost organizat în cadrul celei de-a doua săptămână a catedrei Culturologie a colegiului. Responsabili de  activitate sunt profesorii Tamara Griţenco şi Iurie Babii. „Săptămâna catedrei a început  la 28 martie. La manifestaţia de deschidere a fost invitat Teatrul dramatic „Ghioceii” din satul Mingir, raionul Hânceşti cu piesa „Soacra cu trei nurori”, regizată de absolventul colegiului de arte, Mihai Sârbu. Pe 29 martie a fost organizat un spot publicitar de către profesoara Natalia Morneală împreună cu grupa 361. O lecţie cu public la etnografie şi folclor „Legende şi balade”, organizată de către Nicoleta Babii a avut loc, la fel , în cadrul decadei săptămânale a catedrei de Culturologie” ne-a comunicat Vera Selevestr, şefa catedrei Culturologie.

Activităţile au continuat cu „O oră de romanţă”, responsabilă Elena Buga, eleva anului III. Vineri, 1 aprilie a fost desfăşurat de către elevii anilor I şi IV activitatea „Mask Show”, responsabil Iurie Babii. De asemenea în cadrul săptămânii a avut loc activitatea artistică publică „Lume, lume, hai la glume” în satul Şolcani, Soroca, organizator Vera Selevestr.

Săptămâna catedrei va finaliza mâine cu apariţia pe scena colegiului din Soroca a teatrului poetic al Secţiei Cultură  Drochia, regizat de către Cristina Ghervas, absolventă a colegiului de arte din Soroca.  Încheierea propriu-zisă a programului de activităţi dedicat săptămânii catedrei Culturologie va avea loc mâine la şedinţa catedrei.

Săptămâna catedrei Culturologie se desfăşoară anual şi are scopul de a etala performanţele dobândite de studenţi pe parcursul anilor de studii.

Alina Baran,

stagiară, anul II la Facultatea de Litere, specialitate Jurnalism, USARB

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.