Dialoguri pe portativ cu Daria Radu

Compozitoarea Daria Radu, Cetăţean de Onoare a raionului a revenit pentru o zi la Soroca ca să se vadă cu admiratorii creaţiei sale. Mai întâi s-a întâlnit cu elevii şi profesorii de la liceul “Constantin Stere” apoi a avut şi o altă „şezătoare” la Biblioteca Publică “Mihail Sadoveanu”, unde acţiunea culturală a avut genericul “Dialoguri pe portativ cu Daria Radu”.

Compozitoarea, care s-a născut la 21 septembrie 1947 în satul Rădi-Cereşnovăţ, le-a povestit celor prezenţi despre copilărie, tinereţe, familie şi activitatea muzicală. Discuţiile erau îmbinate cu cântece pe versurile poeţilor Petre Popa, Grigore Vieru şi Nicolae Dabija. Protagonista răspuns la întrebările celor prezenţi, a vorbit şi despre colaborarea cu Anastasia Lazariuc, dar şi-a amintit şi despre multe cazuri haioase pe care le-a cules pe la diferite alte întâlniri cu publicul.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.