Preoţii în susţinerea familiilor creştine

La întrunire au fost desemnați preoții ce vor coordona activitățile misionar-catehetice, culturale şi sporirea legăturii cu tânăra generaţie

Astăzi a avut loc o şedinţă ordinară a preoților Vicariatului convocată de PS Ioan, episcop de Soroca. Acesta le-a adus la cunoştinţă celor prezenţi informaţii de la şedinţa din 10 decembrie 2015 a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, unde s-a decis ca anul 2016 să fie dedicat familiei creştine. Episcopul le-a propus preoţilor să iniţieze proiecte de activitate la nivel de vicariat şi parohii, printre care şi susţinerea familiilor tinere şi a celor nevoiaşe, unde nu se face abuz de alcool. “Cu binecuvântarea ÎPS VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove am îndemnat preoţii să înfiinţeze pe lângă parohii consiliile părinteşti, care vor ajuta la activitatea pastoral misionară a preotului în rândurile tinerilor şi a familiilor tinere. Fiind în pragul Sfântului şi Marelui Post preoţii au primit o seamă de îndemnuri şi binecuvântări cu referinţă la slujirea în această perioadă a anului bisericesc” a menţionat PS Ioan, episcop de Soroca. Clericii au fost familiarizaţi cu unele problemele curente ale bisericii şi au fost informaţi în privinţa editării cărţii despre bisericile ţinutului Sorocean.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns