“Fizica Erudit Cafe” la Şcoala Profesională

0
121

Elevi de la diferite specialităţi care învaţă la Şcoala Profesională din Soroca au participat la un concurs intelectual cu genericul “Fizica Erudit Cafe”. Aceştia au îmbinat poezia şi cântecul cu noţiuni din fizică, demonstrându-şi creativitatea în faţa juriului şi a colegilor. Dar au avut de răspuns şi la mai multe întrebări din lumea fizicii, dând dovadă că au acumulat cunoştinţe temeinice în domeniu. Pentru acest concurs elevii s-au pregătit vreo două săptămâni, ne-a spus Maria Marandici, căpitanul echipei “Newtonienii”.

“Pentru mine fizica este un obiect preferat, îmi place să merg la fizică şi să învăţ ceva nou la fiecare lecţie. Profesoara ne predă foarte bine şi astfel înţeleg materia”. Şi pentru Pavel Igorov, membru al echipei “Galilenii”, fizica este un domeniu preferat. “Fizica pentru mine înseamnă viaţă, chiar şi la sala de sport vedem forţă şi acţiune, care tot este fizică. Aş vrea foarte mult să am pe viitor o profesie legată de fizică. Nu a fost un concurs greu, a fost uşor, pur şi simplu ne-am pierdut puţin cu firea”. Ideea acestei competiţii aparţine profesoarei de fizică Maria Popov.

“Practic deseori metoda jocului intelectual la şcoala din satul din Cosăuţi, unde am ore, iar acum am încercat să-l practic şi la Şcoala Profesională din Soroca. Copiilor le place, iar metoda de lucru cu jocul intelectual este bună, fiindcă ei de sine stătător studiază pe baza acelor indicaţii şi îndrumări pe care le dau. Obţin rezultate bune de la această metodă, am elevi buni cu care pot face maximum în grupe, o parte din ei au fost prezenţi şi acum”, ne-a declarat mulţumită profesoara.

Concursul dintre cele două echipe, denumite în cinstea lui Galileo Galilei şi Isaac Newton, s-a terminat la o diferenţă mică de scor, 44 pentru Galileni şi 49 pentru Newtonieni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.