Ziua autoconducerii la Centrul Dacia

0
39

Recent, Centrul de Resurse pentru Tineret “Dacia” a împlinit 13 ani de activitate. Cu această ocazie luni, 15 februarie, a fost marcată Ziua autoconducerii.

Centrul și-a ținut ușile larg deschise pentru toți doritorii de a lua parte la această zi, organizată pentru al doilea an consecutiv. Astfel, tinerii au avut ocazia să îi înlocuiască pe angajații instituției, să împărtășească experiențele de muncă, care s-au dovedit a fi destul de dificile pentru ei.
Funcția de director executiv deținută de Stela Babici i-a părut Cristinei Cucer foarte grea: “Azi am aflat mai mult cu ce se ocupă centrul, și dacă fiecare angajat lucrează la proiecte pe un anumit domeniu, atunci doamna Stela le face pe toate, deci am înțeles că a fi director executiv la centrul Dacia cuprinde o serie multilaterală de activități”.
Alina Burghelea, președintele Consiliului Burghelea, preşedintele Сonsiliului local de tineret, a avut misiunea de a înlocui funcția de asistent social la centrul Dacia. “Este un pic dificil să fii asistent social, în primul rând din punct de vedere emoțional, pentru că ești pus în situația de a înțelege fiecare caz în parte și de a veni cu idei spre soluționarea problemelor. Dar dacă aș avea ocazia să fiu angajată ca asistent social la Centru, aș fi de acord numai din motivul că îmi place să particip la proiecte.”

Nici funcția de coordonator-jurnalist la centrul Dacia nu i-a părut ușoară Anastisiei Gușan, funcție deținătoare de Doina Alexei. „Credeam că să redactezi un text și să faci poze este ceva simplu, dar de fapt presupune multă creativitate și muncă. Trebuie, în primul rând, să acorzi atenție ortografiei, să ai vocabular bogat și nu trebuie să ai emoții”.
Tinerii și-au dat seama că a fi angajat la Centrul Dacia presupune multe responsabilități și cerințe.
“Eu cred că tinerilor le-a plăcut această activitate, am văzut fața lor plină de emoții. Astfel de activități sunt benefice atât pentru tineri cât și pentru noi, ca angajați, căci putem vedea cum se descurcă tinerii și ei, la rândul lor, își pot da seama că noi nu venim aici doar pentru a sta pe scaun în fața calculatorului. A fost ceva productiv și eficient”, a menționat Stela Babici, rector executiv al Centrului Dacia.
La sfârșitul zilei tinerii au primit certificate de participare și implicare activă. Pe 12 martie curent va avea loc o continuitate de acest fel, unde tinerii vor putea trăi aceeași experiență.

Carolina Andrieş, stagiară, anul IV, FJŞC USM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.