Două autocamioane pornite din Soroca spre Italia transportau ilicit ţigări

13 mii țigarete de diverse mărci, ascunse în locuri special amenajate în pereții a două autocamioane, urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din UE, dar au fost depistate şi reținute în vederea confiscării de către inspectorii vamali, informează customs.gov.md.

Incidentele au fost înregistrate la pista de control ”ieșire autocamioane din RM” a postului vamal Sculeni, la o diferență de doar 3 ore. La volanul celor două unități auto de model ”Renault Premium” și ”Volvo”, ce aparțin aceleiași companii de transport, se aflau cetățeni ai Republicii Moldova. Conform actelor de însoțire a mărfii, bărbații transportau semințe de floarea-soarelui din Soroca spre Italia, menţionează sursa.
La întrebările inspectorilor vamali, ambii șoferi au afirmat că dețin doar lucruri personale și că nu transportă bunuri ce necesită a fi prezentate și declarate în cadrul controlului vamal.
În baza analizei de risc, a fost dispusă efectuarea controlului fizic detaliat asupra celor două autocamioane, în urma căruia, din pereții laterali ai habitaclului, au fost extrase circa 13 400 țigarete ”Marlboro”, ”Camel”, ” Kent HD”, toate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.
În consecință, ţigaretele au fost reținute în vederea confiscării, iar cei doi făptași fiind sancționați cu amenzi contravenționale în valoare totală de 6 000 lei, conform art. 287 Cod Contravențional al RM.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.