Două autocamioane pornite din Soroca spre Italia transportau ilicit ţigări

0
36

13 mii țigarete de diverse mărci, ascunse în locuri special amenajate în pereții a două autocamioane, urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din UE, dar au fost depistate şi reținute în vederea confiscării de către inspectorii vamali, informează customs.gov.md.

Incidentele au fost înregistrate la pista de control ”ieșire autocamioane din RM” a postului vamal Sculeni, la o diferență de doar 3 ore. La volanul celor două unități auto de model ”Renault Premium” și ”Volvo”, ce aparțin aceleiași companii de transport, se aflau cetățeni ai Republicii Moldova. Conform actelor de însoțire a mărfii, bărbații transportau semințe de floarea-soarelui din Soroca spre Italia, menţionează sursa.
La întrebările inspectorilor vamali, ambii șoferi au afirmat că dețin doar lucruri personale și că nu transportă bunuri ce necesită a fi prezentate și declarate în cadrul controlului vamal.
În baza analizei de risc, a fost dispusă efectuarea controlului fizic detaliat asupra celor două autocamioane, în urma căruia, din pereții laterali ai habitaclului, au fost extrase circa 13 400 țigarete ”Marlboro”, ”Camel”, ” Kent HD”, toate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.
În consecință, ţigaretele au fost reținute în vederea confiscării, iar cei doi făptași fiind sancționați cu amenzi contravenționale în valoare totală de 6 000 lei, conform art. 287 Cod Contravențional al RM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.