Regia Apă-Canal: doar discuţii şi învinuiri

În cabinetul primarului oraşului Soroca a fost convocată o şedinţă de lucru unde s-a pus în discuţie situaţia în care se află S.A. “Regia Apă-Canal” Soroca. La întrunire au participat primarul Victor Său, viceprimarii Mihail Grabciuc şi Feodosie Bordian, secretarul Consiliului orăşenesc Marcel Buşan, conducerea S.A. “Regia Apă-Canal” Soroca, Constantin Ciumac şi Dumitru Palamarciuc, membrii Consiliului de administrare al întreprinderii Iurie Todirean, Maxim Melnic, Vasile Cojocari şi Serghei Coşman. Primul subiect a fost cel cu privire la problemele S.A. “Regia Apă-Canal” Soroca, iar şeful acesteia, Constantin Ciumac, a prezentat o informaţie privind activitatea întreprinderii municipale. Au urmat schimburi de replici acide între noii membri ai Consiliului de administrare şi Albert Malîş, fostul conducător al întreprinderii. Totodată, au fost aduse mai multe acuzaţii de furt şi iresponsabilitate unor actuali şi foşti colaboratori ai întreprinderii, inclusiv şi de ceea ce ţine de implementarea proiectului de extindere a sistemului de apeduct şi canalizare. Dar învinuirile şi etichetările s-au limitat doar la declaraţii, fără a fi prezentate şi probe. Pentru ca şi cititorii noştri să cunoască cine şi de ce este acuzat, ce şi când s-a furat, am convenit cu primăria ca să organizeze în timpul apropiat o conferinţă de presă la această temă, unde îi îndemnăm pe toţi cei vizaţi să vină cu dovezi care ar putea fi transmise şi procuraturii. Al doilea subiect, cel cu privire la construcţia staţiei de epurare din oraş, a fost discutat mai moderat. Cei prezenţi au convenit care vor fi următorii paşi pentru a transforma acest proiect din unul imaginar în unul real. Printre altele s-a menţionat că mingea este acum în terenul Guvernului de la Chişinău, astfel că în special de Ministerul Mediului şi Ministerul Finanţelor depinde pornirea şi derularea cu succes a acestui proiect.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.