Politica alungă investitorii străini

0
14

Speranţa câtorva mii de soroceni să se angajeze în câmpul muncii s-a ruinat. Compania coreeană Yura Corporation, care cerceta posibilităţile de a deschide o uzină de asamblare a cablajelor auto în orașul Soroca, a renunţat la idee. Mai mult, aceasta s-a retras din Republica Moldova. Potrivit primarului oraşului Soroca, Victor Său, de vină este instabilitatea politică din ţara noastră. „Am fost informat de un reprezentant al Guvernului precum că această companie a plecat din motiv că situaţia politică în Republica Moldova nu este stabilă”, a menţionat edilul.

Compania coreeană ar fi ales să-şi extindă activitatea în Slovenia.
Amintim că în luna octombrie 2015, sorocenii au fost anunţaţi despre intenţiile acestei firme de a-şi desfăşura activitatea pe teritoriul raionului Soroca. Compania a anunţat despre angajarea a circa 1500 de persoane, iar oamenii interesați de ofertă au fost îndemnaţi să completeze anchete. Pentru a grăbi procesul de colectare a anchetelor, au fost rugaţi să se implice şi primarii din satele raionului.
Potrivit reprezentanţilor firmei de recrutare a personalului, care au studiat piaţa forţei de muncă din raionul Soroca, peste 3000 de soroceni s-au arătat interesaţi de un loc de muncă la uzină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.