A fost semnată Convenţia Colectivă la nivel teritorial

Recent, în incinta Consiliului Raional Soroca a fost semnată Convenţia colectivă la nivel teritorial pe anii 2016-2019.

Convenţia colectivă este un document, cu privire la principiile generale de reglementare a raporturilor de muncă şi a raporturilor social-economice, dezvoltarea parteneriatului social, regimul de muncă şi de odihnă.
Prevederile actului, au fost negociate în cadrul şedinţei comisiei teritoriale pentru consultări şi negocieri colective între reprezentanţii administraţiei publice locale, asociaţiei patronatelor din Raionul Soroca şi consilierului interramural Teritorial al Sindicatelor din Raionul Soroca.

Documentul a fost semnat de către reprezentanţii celor trei părţi: preşedintele raionului Soroca, Mihai Mâţu, preşedintele sindicatului interramural Soroca,Grigore Babici şi preşedintele organizaţiei teritoriale a Patronatului Efim Agachi.

Convenţia colectivă urmează să fie înregistrată la Ministerul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, după care va căpăta statut de act juridic.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.