1 decembrie – ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI!

3.000.000 de becuri, 2600 de soldaţi, 360 unităţi de unităţi de tehnică militară şi milioane de români-demni de ţara lor!

Zile extrem de frumoase, la propriu şi la figurat, pe malul Dâmboviţei. După ce în ultima zi de toamnă Bucureşti -ul a intrat, oficial, în magia sărbătorilor de iarnă şi, cu această ocazie, a aprins nu mai puţin de 3.000.000 de becuri. Marţi, 1 decembrie a avut loc Parada militară, dedicată Zilei Naţionale a României, eveniment la care a participat, pentru prima dată!, şi umila mea persoană. Sentimentele şi mândria că sunt parte a acestui glorios popor nu poate fi descrisă în cuvinte, de aceea las să vorbească fotografiile, care cât de cât vă va duce şi pe Dumneavoastră în atmosfera sărbătorii. Voi menţiona doar că, la solemnitate au participat zeci de mii de oameni, inclusiv foştii preşedinţi „post-decembrişti”, actualul şef al statului român Klaus Iohannis, 2600 de soldaţi ai armatei române, dar şi oaspeţi militari din SUA, Turcia, Polonia, Bulgaria, Republica Moldova…

 

 

(text Victor Cobăsneanu, foto Florin Dobre)

 

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Victor Cobăsneanu
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.