Ziua Unirii marcată şi la Soroca

De Ziua Naţională a României sorocenii au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt
Fotograf: Vadim Şterbate

 

Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită de românii din Ţară, din diasporă dar şi de pe teritoriile româneşti din afara graniţelor de astăzi a României. Astfel la Alba Iulia şi Soroca, Bucureşti şi Chişinău, ca şi în multe alte localităţi româneşti s-a marcat Ziua Naţională.

La Soroca doar vreo treizeci de persoane şi-au dat întâlnire la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, foşti activişti în mişcările de renaştere naţională din anii ’90 şi câţiva tineri. Aceştia au desfăşurat în piaţa “Libertăţii” un tricolor mare şi sub ploiţa de afară au intonat imnul “Deşteaptă-te Române”. Participanţii au mai scandat “Unire”, “Trăiască şi-nflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”. De menţionat că la 1 decembrie este omagiată Marea Unire de la Alba Iulia din 1918, care a început din Bălţi şi Soroca.

 

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.