IMM: realităţi, probleme, soluţii…

În sala de şedinţe a Filialei Soroca a Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI RM) a avut loc un seminar la tema: „Soluţiile Agendei Locale de Business pentru dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM)”, la care au participat mai mulţi agenţi economici din teritoriu. Seminarul a fost deschis de Lilia Catruc, administratorul Filialei Soroca a CCI RM şi de Viorel Pârvan, expert juridic IDIS „Viitorul”.

Vorbitorii – Boris Ivasi, şef de secţie la SA „Hidroinpex”, Andrei Mârza, directorul SRL „Bevera Nord”, Ecaterina Martâniuc, directorul firmei „Nou Stil”, Maria Burlacu, preşedinte „Teragronord”, Haralampie Sochircă, lider agricol, Liliana Babără, directorul Incubatorului de Afaceri din Soroca şi alţii, au menţionat realităţile, problemele, dar şi soluţiile de rezolvare a lor. Printre altele s-a pus accentul pe impozitele şi taxele locale pentru IMM-uri, despre scutirea de taxe locale şi amânarea taxelor locale pentru IMM-urile din sectorul agrar, s-a propus crearea unor noi Alianţe şi Asociaţii, care ar putea apăra drepturile agenţilor economici. Ce-i drept, această propunere nu a găsit susţinere la cei prezenţi, menţionându-se că nu există o insuficienţă de astfel de orhanizaţii, iar problema constă în eficienţa lor.

Participant la seminar, preşedintele raionului Soroca Mihai Mâţu a menţionat că susţinerea sectorului IMM este o prioritate pentru creşterea economică a raionului, iar suportul actual al Consiliului raional pentru dezvoltarea sectorului IMM şi necesitatea unor noi acţiuni pentru susţinerea IMM-urilor sunt la oridinea zilei, mai cu seamă în această perioadă de criză profundă.

Dan AOLEI

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.