Bugetul oraşului Soroca a fost aprobat în prima lectură

0
25

Aleşii locali s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară, având pe ordinea de zi trei proiecte de decizie, printre care, aprobarea bugetului primăriei Soroca pentru anul 2016 în prima lectură.

Înainte de a purcede la examinarea proiectelor, au fost operate modificări în ordinea de zi. Astfel, la propunerea primarului Victor Său, a fost introdus proiectul de decizie care prevede alocarea surselor financiare, din Fondul de rezervă, învingătorilor la campionatele mondiale la diferite discipline. Totodată, la propunerea fracţiunii “Partidul Nostru”, a fost exclus de pe ordinea de zi proiectul de decizie privind examinarea cererii unui grup de cetăţeni care, potrivit unei note informative, solicită consiliului orăşenesc abrogarea deciziei C/O nr 3/45 din 2 octombrie curent “Cu privire la alegerea noii componenţe a Consiliului SA “Regie Apă-Canal Soroca”, pe motiv că aceasta ar fi ilegală. Aleşii locali au susţinut propunerea prin vot pozitiv, mai cu seamă că documentul nu a fost examinat în comisia de specialitate.

Primul proiect de decizie de pe ordinea de zi, privind aprobarea bugetului primăriei Soroca pentru anul 2016, a fost aprobat, nu înainte însă, ca membrii comisiei Buget şi finanţe să se retragă într-o pauză pentru consultări. Potrivit deciziei în cauză, pentru anul viitor, bugetul urbei constituie 40347,0 mii le la partea de venituri şi tot atâta la partea de cheltuieli.

Prin decizia următoare, aprobată de aleşii locali, două cupluri din Soroca vor primi câte 1000 de lei. Conform deciziei C/O nr.42/5 din 25 iulie 2014 “Cu privire la aprobarea regulamentului de conferire a Diplomei de Fidelitate şi acordarea îndemnizaţiei unice” cuplurile căsătorite timp de cel puţin 50 de ani, pot beneficia de o îndemnizaţie unică în valoare de 1000 de lei, în baza unei cereri depuse la primărie.

Pentru rezultate deosebite înregistrate recent la campionatele sportive, trei sportivi din Soroca vor beneficia de premii băneşti. Astfel, prin decizia adoptată de aleşii locali, Vadim Gheorghiţă, deţinătorul locului I la Campionatul European la Sambo (or. Vilnus); Maxim Cetulean, care s-a plasat pe locul II la aceeaşi disciplină şi Rodion Carp, deţinătorul locului III la K-1, Campionatul Mondial desfăşurat tot la Vilnus, vor beneficia de premii băneşti în valoare de 1000 de lei fiecare. Banii sunt alocaţi din Fondul de rezervă a primăriei Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.