Vandalism în cimitirul din Bădiceni

0

La începutul săptămânii persoane necunoscute au vandalizat cimitirul cel nou al satului Bădiceni. Fapta i-a supărat pe săteni, mai ales pe cei care îşi au aici înmormântaţi apropiaţii. “Aceasta au făcut-o nişte persoane lipsite de raţionament, crede Vasile Palamari, primarul comunei Bădiceni. Au fost vandalizate vreo nouă morminte, la unele au fost scoase şi răsturnate scaunele, la altul a fost scoasă o cruce de fier, iar cele de lemn au fost rupte”.

Poliţia cercetează infracţiunea, dar deocamdată făptaşul/făptaşii nu au fost descoperiţi. Ludmila Sochircă, ofiţer de presă al Inspectoratului de Poliţie Soroca ne-a confirmat că pe acest fapt este pornita o cauza penala în baza articolului 222 – Profanarea mormintelor. Astfel dacă vor fi prinşi şi recunoscuţi vinovaţi de instanţa de judecată, vandalii pot fi amendaţi cu o sumă de la 200 la 500 unităţi convenţionale ori se vor răsplăti prin muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, ba chiar ar putea sta şi la închisoare până la 1 an.

 

Articolul precedentEvenimente pentru tineri
Articolul următorDe la “istorie de succes” la… un circ cu rahat
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.