Ghenadie Lefter: “Cu autorităţile colaborăm bine, clienţilor le solicităm puţină înţelegere”

0

Domnule Lefter, care sunt principalele probleme din activitatea serviciului poştal în prezent şi de ce?

Probabil, concurenţa, relaţiile cu persoanele care apelează la serviciile poştei şi salariile. Avem mare concurenţă, căreia trebuie să-i facem faţă, spre exemplu, la capitolul expedierea coletelor. Firmele private şi particularii care transportă colete cu microbuzele ne reduc venitul simţitor. Cât priveşte relaţiile cu clienţii noştri, ne dorim puţină înţelegere şi disciplină din partea lor. Aflându-se în incinta poştei oamenii sunt nerăbdători, nu respectă rândul şi ordinea publică… Dacă un angajat la poştă deserveşte în mediu 1000 de persoane în lună, vede tot atâtea feţe şi caractere şi trebuie să facă faţă tuturor, dar veniţi-le în întâmpinare. La policlinică şi la bancă este aceeaşi situaţie, dar oamenii sunt mai reţinuţi, atunci să respectăm şi lucrul celor de la poştă. Despre salariu, ne dorim majorare, autorităţile sunt de obicei receptive. Ne promit în curând majorări de salariu.

Cum sunt plătiţi poştaşii în prezent? Sunt motivaţi tinerii să se angajeze în domeniu?

În dependenţă de numărul de oameni în sectorul deservit, un poştaş are salariu între 800-2900 lei.

Şi totuşi, sunt poştaşi fideli profesiei de zeci de ani. Poştaşii soroceni sunt chiar şi printre cei mai buni în profesie la nivel republican.

Recent a avut loc etapa republicană a concursul „Măiestriei profesionale”, Soroca fiind reprezentată de şefa oficiului poştal Vărăncău, Elena Cazac, deţinătoarea locului I la etapa raională a concursului, nominaţia „Cel mai bun şef de oficiu poştal” şi Viorica Catlabuga — deţinătoarea titlului „Cel mai bun poştaş” în acelaşi concurs. Doamna Catlabuga s-a plasat pe locul III printre cei mai buni poştaşi din ţară, obţinând diplomă şi un premiu bănesc şi un cadou.

Ce mesaj aveţi pentru subalternii şi colegii dvs. cu prilejul zilei profesionale?

Îi felicit pe toţi colaboratorii Centrului de Poştă a raionului Soroca, le doresc succese în activitatea profesională, sănătate, să beneficiem de sprijin din partea conducătorilor şi de răbdare şi înţelegere din partea oamenilor.

Mulţumesc pentru interviu.

A dialogat Tatiana Mitrofan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.