O companie străină ar putea crea peste 1500 de locuri de muncă în Soroca

0
28

 O companie Coreană, producător de cablaje auto pentru Hyndai și Kia, planifică să deschidă o uzină în orașul Soroca. Compania a anunţat despre angajarea a circa 1500 de persoane, iar firma care se ocupă de recrutarea personalului pentru agentul economic a apelat la ajutorul autorităţilor publice locale.

În şase luni, la Soroca ar putea să-şi înceapă activitatea o uzină de asamblare a cablajelor cu crearea a noi locuri de muncă. Asta în cazul în care firma coreană va găsi în raionul Soroca forţa de muncă necesară. Astăzi a avut loc o şedinţă organizată de Oficiul pentru Ocuparea Forţei de Muncă Soroca (AOFM) şi firma de recrutare a personalului pentru angajatorul corean, cu primarii din raionul Soroca. Primarii au fost informaţi despre intenţiile firmei, condiţiile de muncă şi salariile propuse pentru potenţialii muncitori din Soroca, acestea fiind de până la 5000 lei.

În prezent, în raionul Soroca sunt înregistraţi oficial 1058 de şomeri, a comunicat Marina Mânăscurtă, şefa AOFM. Se presupune că o bună parte dintre aceştia ar putea fi angajaţi la viitoarea uzină, dar numărul necesar de muncitori este mult mai mare.

Potrivit informaţiilor oferite de delegaţii firmei angajatoare, dacă agentul economic va găsi numărul necesar de braţe de muncă, atunci în şase luni la Soroca ar putea fi dat startul producerii propriu-zise, în caz contrar, agentul economic ar putea căuta o altă localitatea în care să-şi desfăşoare activitatea.

Primarii din raionul Soroca au fost chemaţi să colaboreze şi rugaţi să informeze activ populaţia din sate şi comune şi să grăbească procesul de colectare a anchetelor de angajare de către doritori. Aleşii locali au salutat ideea şi au spus că se vor implica activ în informarea populaţiei. „În Dărcăuţi numărul populaţiei este de sub 1500 de locuitori, mulţi nu au de lucru. Oamenii la tot pasul întreabă despre un loc de muncă. Ne vom implica şi vom face tot posibilul ca informaţia să ajungă la populaţie cât mai repede” a opinat Oleg Razumovschi, primarul satului Dărcăuţi. „Este binevenită această propunere, a menţionat primarul comunei Cosăuţi Mihail Gâtlan. Dintre cei circa 3500 de locuitori ai comunei, o bună parte este plecată peste hotare, dar mulţi dintre cei rămaşi acasă nu au un loc de muncă. Noi vom informa oamenii şi le vom propune să se angajeze” a mai spus primarul. „De noi depinde dacă această uzină va veni la Soroca, aceasta înseamnă şi locuri noi de muncă şi impozite” a menţionat primarul oraşului Soroca, Victor Său.

Pentru acces rapid la informaţie, în oraş vor fi instalate două corturi în locurile aglomerate, şi anume la intrările în pieţele comerciale (din centrul urbei şi cea din zona gării auto).

Persoanele interesate de un loc de muncă, femei şi bărbaţi din raionul Soroca, pot găsi informaţii şi anchetele pentru angajare la primăria din localitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.