Un copil a furat dulciuri în valoare de aproape 200 de lei

O fetiţă în vârstă de 13 ani a fost surprinsă la centrul comercial ,,Fourchette” din or. Soroca, sustrăgând ciocolate şi biscuiţi. Minora a pus dulciurile în geantă, dar fiind observată de personalul magazinului a fost verificată la ieşire, unde s-a depistat că suma totală a acestor bunătăţi este de 192 de lei. Ludmila Sochircă, ofiţer de presă a Inspectoratului de Poliţie Soroca ne-a relatat că pe acest fapt a fost iniţiată o procedură contravenţională unuia dintre părinţii minorei în baza art. 63 alin.1 Cod Contravenţional (neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului). “Materialul acumulat va fi transmis la Procuratura raionului Soroca după competenţă, pentru a fi luată o decizie finală pe acest caz. Inspectoratului de Poliţie Soroca recomandă tuturor părinţilor care au copii minori să explice copiilor că a fura este cel mai înjositor obicei, indiferent dacă este vorba de dulciuri, telefon sau tabletă; atunci când copilul dumneavoastră vine acasă cu bunuri străine, verificaţi proveniența obiectelor de valoare sau a altor bunuri; luați toate masurile de educare, creştere și supravegherea specifică fiecărei vârste în parte, pentru a evita cazuri nedorite şi neplăcute” menţionează Ludmila Sochircă. Sperăm ca după acest caz minora, dar şi ceilalţi copii să înţeleagă că dulciurile furate sunt… amare.

 

Ion Brighidin

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română
1 comments

Молдавию ограбили на миллиард долларов

Лидер Партии социалистов, член парламентской комиссии Игорь Додон заявил в рамках передачи TV7: «Подобные кражи были бы невозможны без поддержки тех, кто находится у власти. Без помощи Плахотнюка (Владимир Плахотнюк – вице-председатель Демократической партии (ДПМ). – «НГ») и Филата (Владимир Филат – лидер Либерально-демократической партии Молдавии (ЛДПМ). – «НГ») это было бы невозможным». По словам Додона, Демпартия контролирует НЦБК, Генпрокуратуру и Национальный банк. Лидер социалистов считает, что в парламентской комиссии по расследованию ситуации на банковско-финансовом рынке коммунисты и демократы выступают единым фронтом, чтобы скрыть правду.

Источник: http://www.ng.ru/cis/2015-03-23/1_moldavia.html

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.