Un bărbat a murit în apele Nistrului

Chiar dacă sezonul estival s-a încheiat, temperaturile ridicate de la începutul lunii septembrie mai atrăgeau oamenii la iazuri şi la râu. Iniţiativa unui grup de prieteni de a se scălda într-o zi toridă s-a finalizat tragic. Astfel, un bărbat în vârstă de 45 de ani s-a înecat în apele râului Nistru.

Potrivit informaţiilor oferite de responsabilii Direcţiei Situaţii Excepţionale Soroca, la 2 septembrie, seara, poliţia a informat că în r. Nistru din apropierea s. Egoreni s-a înecat o persoană. Salvatorii din cadrul DSE s-au îndreptat la locul cu pricina. Ei au intervenit cu o autospecială şi cu barca din cauciuc şi au efectuat lucrări de căutare a cadavrului. Prima zi nu a rezultat cu nimic, de aceea lucrările de căutare a cadavrului au fost continuate şi în a doua zi. În jurul orei 13:30 cadavrul a fost depistat la o distanţă de aproximativ 4 km de la locul incidentului la o adâncime de 2 m şi extras din râu, ne-a mai comunicat sursa.

Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca recomandă cetăţenilor să se scalde doar în bazinele special amenajate şi până la indicatoarele stabilite. Specialiştii amintesc: se interzice scăldatul în stare de ebrietate, de a folosi în timpul scăldatului obiecte improvizate şi săriturile în apă de la înălţimile periculoase, iar minorii nu trebuie lăsaţi de unii singuri la scăldat.

Tatiana Zabulica

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.