Recoltarea răsăritei este în toi

Deja a doua săptămână în raionul Soroca continuă recoltarea florii soarelui. Conform informaţiilor oferite de Direcţia Agricultură şi Alimentaţie această cultură ocupă cea mai mare suprafaţă din toate celelalte plantate în raion, şi anume 15 mii 270 de hectare.

Ion Cebotarean, specialist principal la această Direcţie consideră că răsărita este în topul culturilor din două motive.

“În primul rând o parte din rapiţa de toamnă ce a iernat rău a fost întoarsă şi în locul ei a fost însămânţat terenul cu floarea soarelui. Altă pricină pentru cultivarea unei suprafeţe atât de mari, ceea ce nu corespunde structurii din asolament, este faptul că această cultură este una dintre cele mai rentabile. Preţul de realizare cum a fost mare aşa şi rămâne, iar anul acesta variază de la 6 la 7 lei” menţionează specialistul în agricultură.

Datorită condiţiilor meteo ceva mai bune, recoltarea se apropie de sfârşit în special în sudul raionului şi anume la agenţii economici din primăriile Stoicani, Dubna, Vărăncău, Racovăţ, Vasilcău, Trifăuţi, ş.a.

Preliminar se poate de vorbit de o roadă aproximativă de la 15 la 20 de centnere pe hectar.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.