Şniţel de pasăre

0
64

INGREDIENTE PENTRU BLAT:

250-300 gr fileu de găină (2 bucăţi)
2-3 felii de pâine
1 ou
20 ml lapte
Sare, piper
30 ml ulei
Puţin unt

MOD DE PREPARARE:

Fileul de pasăre se spală şi se scurge bine, apoi se sărează şi se pipărează. Cele două bucăţi de fileu se suprapun, se aranjează bine marginile şi se dă forma ovală preparatului. Pregătim liaison — un amestec din lapte şi ou. Pâinea se taie pai, cu grosimea de 3-5 mm şi se pune la uscat puţin în cuptorul electric. Carnea se trece prin liaison  pe ambele părţi, după care la fel se tece prin pesmeţii obţinuţi din pâine. Preparatul se prăjeşte pe ambele părţi în tigaie, în ulei şi unt încinse bine. Când obţinem o culoare aurie, punem şniţelul la cuptor pentru circa 5 minute, la temperatura de 220 grade. Se serveşte cu garnitură din cartofi, legume şi verdeaţă, ar şi un sos delicios.

Vă doreşte poftă mare viitoarea bucătăreasă Mihaela Tcaci, elevă în gr. 23
Vă doreşte poftă mare viitoarea bucătăreasă Mihaela Tcaci,
elevă în gr. 23

Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.

 

Bucatar
 

Poftă mare!


Articolul precedentAFR Soroca a ocupat locul III la Cupa Regiunilor UEFA
Articolul următorLocuitorii satului Niorcani, în aşteptare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.