Situația la Poliția de Frontieră, în ultimile 24 de ore

0
42
Situația la Poliția de Frontieră, în ultimile 24 de ore
Situația la Poliția de Frontieră, în ultimile 24 de ore

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a infracționalității transfrontaliere, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– 14 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

– două documente falsificate au fost depistate la controlul de frontieră;

– un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

– trei conducători auto au ignorat regulile de folosire a vinietelor și de exploatare a vehiculelor;

– trei persoane au fost identificate la controlul de frontieră cu consemn național.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 58 478 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 31 454 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 32 012 traversări, dintre care 16 686 treceri pe direcția intrare. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 13 814 traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculate în străinătate – 7 342 traversări autovehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni – 9 564 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8 759 traversări persoane;

PTF Sculeni – 6 933 traversări persoane;

PTF Otaci – 5 856 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 5 149 traversări persoane;

PTF comun Criva – 4 009 traversări persoane;

PTF Cahul – 2 903 traversări persoane;

PTF Costești – 2 536 traversări persoane.

La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier și de neadmitere a creșterii timpilor de așteptare în punctele de trecere:

– suplimentarea numărului de polițiști de frontieră de primă linie de control;

– folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin redirecționarea traficului pe arterele libere și, la necesitate implementarea procedurii de trecere a frontierei ”Revers”;

– deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe piste libere sau a Corpului Diplomatic;

– menținerea unei comunicări permanente între inspectorii de frontieră și călători, prin informarea corectă despre situația din punctele de trecere și problema care condiționează îngreunarea circulației;

– intervenția în cele mai solicitate puncte de trecere a grupurilor de suport, formate din specialiști din cadrul Direcției regionale Centru și din sectoarele Poliției de Frontieră adiacente PTF-urilor aglomerate;

– intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

– verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.

– îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.

– permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.

– în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

– verificarea mediei timpului de așteptare în punctele de trecere, prin aplicația TRAFIC ONLINE de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.

– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Secția relații publice
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI
mun. Chișinău, str. Petricani 19


Articolul precedentSus paharul, jos amarul!
Articolul următorVeronica CHIȚAN: „Muzica corală este prima treaptă în ascensiunea spre muzica cultă”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.