Sfatul Psihologului Mihaela Alexandrov: De ce copiii mici au nevoie de povești? / VIDEO

0
270

În cadrul rubricii „Sfatul Psihologului” am discutat cu Mihaela Alexandrov, psihologul din municipiul Soroca. Toți am crescut cu povești, fie că ni le-au spus bunicii, părinții sau frații mai mari. Se pare că, lumea copilăriei fără povești ar fi lipsită de culoare și emoție. Iată, însă, că cu trecerea timpului și apariția tehnologiilor, unii adulți încep să creadă că, o carte audio sau un desen animat ar putea înlocui momentul spusului pe viu al povestirilor în familie.

Mihaela Alexandrov, psiholog: – Poveștile sunt foarte esențiale pentru copii. Ele îi ajută să se dezvolte intelectual, să-și stimuleze creativitatea și imaginația, să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să învețe să se deschidă și să-și dezvolte empatia. Deci, copiii învață o serie de lucruri valoroase din povești.

Ce putem face, de fapt, pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă mesajul poveștii? Putem adresa întrebări relevante, cum ar fi: – Despre ce este acest mesaj?

Cum am putea formula această întrebare pentru a fi mai accesibilă copilului: – Cine este personajul tău preferat și cum crezi că ar acționa în situații diferite? Sau, dacă ai fi tu în locul acestui personaj, cum ai reacționa în diverse situații?

Menționăm că rubrica „Sfatul Psihologului” este susținută de Centrul de Afaceri „Mialex”.

Articolul precedentIluzia optică: Găsește vulpea ascunsă printre frunze
Articolul următorMuzeul de Istorie și Etnografie “Nicolae Bulat” găzduiește o expoziție dedicată epocii lui Ștefan cel Mare / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.