Semnează petiția dacă ești împotriva violenței asupra femeilor

0
62

Mai mlte ONG-uri din țară, membre ale Coaliția Națională ”Viața fără Violență în Familie” au elaborat o petiție prin care cer ratificarea Convenției de la Istanbul – document care va impune statul să creeze mecanisme mai bune în domeniul prevenirii violenței față de fete și femei.

Autorii îndeamnă cetățenii să se alăture și să semneze această petiție. Puteți susține această cauză prin semnarea PETIȚIEI AICI.

Violența în familie în raionul Soroca în anii 2016-2017

„Prin această petiție, noi, subsemnații, solicităm deputatelor/deputaților din Parlamentul Republicii Moldova ratificarea Convenției pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice până la sfârșitul sesiunii parlamentare de primăvară 2020!

Fiecare dintre noi cunoaște sau a auzit de cineva care a fost victimă a unui abuz, a fost martor/ă sau însăși a trecut printr-o formă de violență. Dacă vom discuta într-un grup de mai mult de cinci femei problemele cu care acestea se confruntă, violența în familie va fi printre primele trei menționate, iar cel puțin o femeie va povesti propria istorie de violență. Statisticile confirmă acest lucru – fiecare a treia femeie de la țară, și fiecare a patra din oraș a trecut printr-o formă sau alta de violență în familie pe parcursul vieții. Aproximativ 30 de femei mor în fiecare an în urma violenței provocate de partenerii lor”, se menționează în mesajul petiției.

Măsuri luate de autorități în raionul Soroca în privința agresorilor pe cazuri de violență în familie (2016-2017)

Specialiștii în domeniul drepturilor omului susțin că în perioada de carantină și izolare, situația femeilor care trăiesc în violență a devenit și mai complicată. Asta deoarece femeile rămân între patru pereți cu agresorii săi, fiind în situație de risc înalt. Timp de o lună de carantină, la Telefonul de încredere pentru femei 0 8008 8008, au sunat cu 35% mai multe femei, victime ale violenței.

Articolul precedentMoliile joacă un rol important în polenizarea plantelor
Articolul următorDoritorii de „un șașlâc la iarbă verde” (și nu doar ei) își mai păstrează pofta în cui
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.