Şedinţă nouă cu subiecte vechi

1
30

Fără viceprimari noi

La ultima şedinţă ordinară a Consiliului Orăşenesc Soroca ordinea de zi urma să conţină 47 de subiecte. Dar chiar de la bun început au fost scoase şase proiecte cu decizii importante pentru dezvoltarea oraşului nostru, iar mai multe subiecte nu au fost examinate din lipsa avizelor comisiilor consultative de specialitate. Printre proiectele ignorate de majoritatea aleşilor au fost cele cu privire la încetarea mandatului celor doi viceprimari şi alegerea altor noi. Astfel, Feodosie Bordian şi Mihail Grabciuc continuă să-şi exercite funcţia de viceprimari ai oraşului.

Soarta operatorului regional, incertă

Unul dintre subiectele abandonate pe ultima sută de metri ţine de înfiinţarea operatorului regional SA „Aqua Nord”, prin fuziunea SA „Regia Apă-Canal Soroca” cu apeductul Soroca-Bălţi, adică actuala S.A. „Acva Nord”. Argumentele reprezentatului proiectului public-privat, care a venit din România pentru a le explica consilierilor ce presupune participarea oraşului Soroca la înfiinţarea operatorului regional în scopul alimentării cu apă calitativă a mai multor localităţi din regiunea de Nord, au fost ascultate abia după omiterea de pe ordinea de zi a subiectului. În schimb majoritatea consilierilor au acceptat schimbarea componenţei consiliului de administrare al SA „Regia Apă-Canal Soroca”, unde vor face parte în special aleşii locali din partea PN şi PSRM.

Proiecte aprobate din fugă

Şi dacă la unele subiecte au avut loc discuţii interminabile, unii dintre aleşi încercând să pară cât mai aproape de alegători (în faţa camerei de filmat a televiziunii locale — n.a.), alte decizii au fost adoptate ca pe conveier. Astfel s-au aprobat la fugă deciziile cu privire la raportul de activitate pentru 6 luni al ÎM „INTERPROIECT” şi al Staţiei de salvare pe apă, dar şi implicarea primăriei în proiectul „O nouă viaţă pentru parcul „Paradis” din sectorul Soroca Nouă”. Totodată, o parte dintre consilieri au aprobat planul de îmbunătăţire a serviciilor de salubrizare, dar au criticat alocarea surselor financiare din fondul de rezervă pentru ÎM „DGLC” şi SA „Regia Apă-Canal Soroca”, care au fost implicate în stingerea incendiului de la gunoiştea orăşenească. Majoritatea consilierilor au respins ideea transformării străzii Mihai Eminescu în una pietonală, aşa cum a fost pe timpuri, din motiv că aici se află sediul Procuraturii, dar şi al unor bănci. Discuţii contradictorii au avut loc la examinarea chestiunii transmiterii în folosinţă a terenului aferent construcţiei Centrului de Resurse pentru Tineret „Dacia” şi formarea bunului imobil, dar până la urmă subiectul a fost aprobat de mai mult de jumătate din consilierii prezenți.

Articolul precedentO rugă pentru toţi: SĂ NE OPRIM LA “LINIA ROŞIE”
Articolul următorGhenadie Lefter: “Cu autorităţile colaborăm bine, clienţilor le solicităm puţină înţelegere”
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.