Securitatea copiilor trebuie să fie garantată. Mai cu seamă în condiții de pandemie

0
72

  Comunitatea satului Vasilcău continuă să crească nivelul de securitate a copiilor în localitate. Amintim că în acest scop, la grădinița din sat sunt pe final lucrările de construcție a unui gard nou. Iar în paralel, părinții sunt instruiți despre pericolele care îi vizează pe cei mici în locuințe, în curțile caselor și în comunitate, dar și cum pot fi prevenite acestea.

Recent, Grupul de Inițiativă “Prietenia” din Vasilcău, în parteneriat cu Centrul de sănătate din localitate, s-au întrunit într-o ședința de lucru și au stabilit câțiva pași prin care vor aduce la cunoștință localnicilor informații la subiect și sfaturi utile. Activitatea are loc în cadrul proiectului “Securitatea copiilor în atenția comunității”.

“În această perioadă, când copii stau acasă din cauza pandemiei, ei sunt înconjurați de multe pericole. Pentru a informa părinții, buneii să fie mai precauți, membrii grupului au decis să le facă vizite la domiciliu. Din partea Centrului de sănătate pentru 100 familii li se vor distribui ghiduri cu sfaturi utile: “Ai grijă de mine, eu vreau să trăiesc”, “Ghidul familiei sănătoase”, “Ghidul părinților responsabili”, ne-a comunicat Nina Cioca, lidera Grupului de Inițiativă.

Potrivit doamnei Cioca, sfaturi, îndrumări părinții vor primi și despre acordarea primului ajutor medical în diferite situații, de exemplu: cum să protejăm copiii de accidente rutiere, înec (fântâni, veceuri, iazuri, râu), intoxicații, arsuri ș.a., pe care le-a recomandat medicul de familie din comună, Stariș Ion.

Organizatorii îndeamnă toți părinții să țină cont de aceste povețe, astfel încât copiii să aibă o copilărie fără pericole.

Articolul precedentMai puține locuințe au fost date în exploatare: Cererea pentru orașe scade, pentru sate crește
Articolul următorÎnvățământul online, costuri și efect: cum se vor desfășura lecțiile în raionul Soroca în noul an școlar
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.