Școala Gimnazială Paltin + LT Mălăiești + Gimnaziul Volovița+Gimnaziul Vărăncău = Matematică Fără Frontiere

0
136

Maluri de Prut

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie, instituția noastră a participat la activitățile planificate în cadrul Proiectului Internațional Matematica fără frontiere în Paltin, Focșani, România.

La 1 octombrie în această localitate au fost organizate activități ample și anume:  Activitate practică: Programarea roboților microbit; Activitatea Matematică și Folclor;  Program cultural artistic dedicat zilei Educației.

Proiectul Internațional Matematica fără frontiere este inițiat în anul 2017 de către profesorul Ionel Tataru, directorul Școlii Gimnaziale Paltin, prof. univ. dr. Ion Toma Cojocaru, de la Universitatea de Stat din Tiraspol, Inspectoratul Județean Focșani și Direcția Învățământ Soroca, iar din 2018 instituția noastră participă și este parte a acestui proiect.

În acest an proiectul a fost extins cu încă o școală din raionul Soroca – Gimnaziul Vărăncău, astfel la unu octombrie a fost semnat Acordul de colaborare între patru școli și anume: Școala Gimnazială Paltin, LT Mălăiești Criuleni, IP Gimnaziul „Alexandru Lupașcu” Volovița și Gimnaziul Vărăncău. Activitățile planificate se vor axa pe schimb de experiență, promovarea matematicii și a tradițiilor naționale în fiecare din aceste patru școli partenere. (SURSA: Gimnaziul „Alexandru Lupașcu” din satul Volovița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.