SĂPTĂMÂNA BUZOIANĂ (știri, evenimente…)

0
127

O buzoiancă, șefa de promoţie a Facultăţii de Jandarmi

Peste 613 absolvenți ai Academiei de Poliție “Al. I. Cuza” București au intrat sâmbătă în corpul ofițerilor, în cadrul unui ceremonial militar. Printre proaspeții ofițeri ai Ministerului Afacerilor Interne este și sublocotenent Gabriela Moise, din Buzău, ea fiind desemnată astăzi șefa de promoție 2018 a Facultății de Jandarmi. Gabriela este absolventă a Colegiului Național “Bogdan Petriceicu Hașdeu”, promoția 2014. Deși a parcurs toate stagiile de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, buzoianca a optat să își desfășoare activitatea în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, în contextul în care, în următorii ani, tânăra își va continua în capitală procesul de formare profesională, prin studii postuniversitare și cursuri de specializare.


La începutul lunii august, Buzăul va avea

o nouă stație de asfalt

Noua stație de asfalt importată din Germania este montată în proporție de 85 la sută, iar la începutul lunii august, potrivit autorităților, va fi inaugurată. Stația poate produce peste 100 de tone de asfalt și va alimenta toate șantierele deschise pentru reabilitarea străzilor din oraș. La montare lucrează de dimineață până seara o echipă de 8 specialiști din partea producătorului german și de la Urbis. Aceștia din urmă se specializează din mers pentru a putea deservi stația singuri, după plecarea echipei germane. Stația de asfalt a costat aproximativ 1 milion de euro și ar putea produce zilnic 100 de tone de asfalt.


Subvenţii majorate pentru firmele care angajează persoane din grupuri vulnerabile sau care încheie contracte de ucenicie sau de stagiu

Majorarea cuantumului subvenţiilor acordate angajatorilor care încadrează în muncă persoane care provin din grupuri vulnerabile sau care încheie contracte de ucenicie sau de stagiu a fost recent aprobată printr-o Ordonanţă de urgenţă care modică şi completează trei acte normative din domeniul forţei de muncă. Mai exact, prin modificările aduse Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă se stabileşte că, pentru încadrarea în muncă a persoanelor din grupuri vulnerabile, cuantumul subvenţiilor acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj se majorează de la 900 lei la 2.250 lei. Totodată, a fost majorat, de la 500 lei la 1.000 lei, şi cuantumul primei de activare acordată şomerilor înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puţin trei luni. Modificări au fost aduse şi Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă şi Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior.


A fost semnat un contract de 17 milioane de euro

pentru Buzău

În urmă cu puțin timp, președintele Consiliului Județean Buzău a semnat contractul privind atribuirea lucrărilor de asfaltare pe DJ 203K, tronsonul Mărăcineni-Podu Muncii. Anunțul a fost făcut de președintele Petre Emanoil Neagu, cel care a dat și detaliile contractului: 17 milioane de euro — valoarea totală a lucrărilor, ordinul de începere urmând a fi dat vineri, 13 iulie 2018. Câștigătorul licitației este firma Oil Company din Slobozia, iar lucrările la DJ 203K vor dura 24 de luni. De menționat că finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, banii din PNDL deja alocați pentru acest proiect urmând a fi redirecționați către reabilitarea altor obiective din județ.


Forţe noi în Poliţia buzoiană

12 oţeri şi agenţi de poliţie, încadraţi din sursă externă în urma concursurilor organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, au depus jurământul de credinţă. Ei au rostit jurământul în faţa colegilor şi a conducerii IPJ Buzău şi au fost felicitaţi şi încurajaţi de şeful IPJ Buzău, cms. şef Laurenţiu Pantazi. ”Bine aţi venit! Profesia de poliţist nu este doar un job, este o stare de spirit, fără să parafrazez pe nimeni. Este un mod de a trăi, este un mod de a gândi. Prin depunerea jurământului marcăm astăzi un lucru important, în faţa comunităţii pe care o servim. De astăzi nu mai avem doar responsabilităţi care decurg firesc din fişa postului. De astăzi avem şi responsabilităţi morale, care sunt mult mai grele, dar care sunt extrem de onorante. În numele meu şi al colegilor vă spun succes“, a spus Pantazi.

Cei 12 poliţişti s-au prezentat la datorie şi urmează să-şi desfăşoare activitatea ca specialişti în cadrul structurilor de Investigații Criminale, Investigarea Criminalităţii Economice, Rutieră, Prevenirea Criminalităţii, Silvicultură, Comunicaţii şi Informatică, Structura de Securitate. De asemenea, printre noii poliţişti se află şi un ofițer psiholog.


Milea Mihail, Pr. prof. dr. , de la Buzău, special pentru Observatorul de Nord


Articolul precedentCroația — locul doi la fotbal, Albania — cu un picior în UE, iar Republica Moldova rămâne la coada vacii…
Articolul următorAdministrația RAC vine cu o reacție: Țevile nu au fost luate nicăieri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.