SĂPTĂMÂNA BUZOIANĂ

0
43

POLIȚIȘTII LOCALI, TESTAȚI FIZIC ȘI PSIHIC

Consiliul Local Municipal din Buzău, pe baza unui raport emis de consilierul local Ionescu Constantin, s-a hotărât ca toți polițiștii locali să fie testați fizic și psihic periodic, pentru a crește prestigiul acestei instituții necesară în comunitatea buzoiană care are de-a face cu persoane certate cu legea „ca să pretindem ordine în societate, trebuie să avem un personal bine pregătit”.


3370 DE VIZITATORI ÎN „NOAPTEA MUZEELOR”

Pe data de 19 mai 2018, în toată România, orice fel de muzeu a fost deschis pe tot timpul nopții pentru vizitatori. La Buzău a fost deschis Muzeul Județean de Istorie, Casa Vergu Mănăilă și Casa Marghiloman, pe unde s-au perindat 3770 de vizitatori. „Cine nu știe trecutul nu se poate bucura de prezent”, a afirmat domnul primar Toma Constantin.


POMPIERII AU INAUGURAT UN NOU PUNCT DE LUCRU LA PADINA

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron — Lupașcu” din Buzău a mai deschis un punct de lucru în Padina, cea mai îndepărtată comună din județul Buzău în partea sudică. Acest detașament de 24 de pompieri, cu două autospeciale și o ambulanță S.M.U.R.D., vor acționa la nevoie în următoarele comune: Padina, Rușețu, Pogoanele, Scutelnici, Luciu, Largu și Brădeanu cu toate cele 16 sate componente, care însumează o suprafață de 22.852 kmp și o populație de 25.950 locuitori. Astfel, timpul de răspuns la situațiile de urgență se reduce de la 45 minute la 24 minute, iar distanța medie de la 41 km la 23 km.


MINA DE PETROL DE LA SĂRATA MONTEORU — OBIECTIV TURISTIC

La doi kilometri de Centrul Stațiunii Balneoclimaterice Sărata Monteoru de află o mină de petrol unică în Europa, care în prezent nu mai este funcțională, urmând să fie amenajată ca muzeu. Primele foraje la această mină au început în anul 1885 la începutul lunii iulie, la îndemnul omului de afaceri Grigore Monteoru. Producția era de 600 litri pe zi.


SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII

La Buzău a avut loc „Săptămâna prevenirii criminalității”, ediția a XIV-a, coordonată de șeful inspectoratului județean de poliție, Pantaze Laurențiu, comisar șef de poliție. Această acțiune face parte dintr-un program național al Poliției Române.


DENUMIRI NOI PENTRU UNELE CARTIERE BUZOIENE

La Palatul Comunal din Buzău s-a decis modificarea denumirii câtorva dintre cartierele municipiului Buzău, atribuite de pe vremea regimului comunist. Cartierul Micro III va fi denumit „Cartierul Episcopiei”, deoarece totul s-a construit pe pământul Episcopiei, confiscat de regimul comunist de atunci. Micro XIV se va numi „Cartierul Crâng”, care pe vremuri acest mare parc secular a fost tot în proprietatea Episcopiei de Buzău.


Milea Mihail, Pr. prof. dr. , de la Buzău,

special pentru Observatorul de Nord


Articolul precedentSărbătoare sportivă, cu iz de amărăciune
Articolul următorTârg al locurilor de muncă pentru tineri organizat la Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.