Sănătate: 9 lucruri pe care limba ta încearcă să ți le spună despre sănătatea ta

0
1305

Corpurile noastre ne transmit semnale despre probleme și bolile de care suferim, iar limba nu face excepție. Există o mulțime de lucruri pe care le poți spune despre sănătatea ta, examinându-ți limba. Noi am decis să vă împărtășim aceste observații importante.

O culoare roșu căpșună

9 Things Your Tongue Is Trying to Tell You About Your Health

Acesta poate fi un indicator că nu aveți suficiente vitamine. Dacă limba este strălucitoare sau de culoare roșu căpșună, înseamnă că nu aveți suficient fier sau vitamina B12. Mai târziu, limba poate deveni mai netedă, deoarece majoritatea papilelor gustative se vor netezi. În cazurile severe, pot exista dureri puternice atunci când beți băuturi calde și mâncați alimente picante. Ar trebui să consultați un medic și să vă reconsiderați dieta.

Placă neagră sau maro

9 Things Your Tongue Is Trying to Tell You About Your Health

Placa neagră sau maro pe limbă poate părea destul de înfricoșătoare, dar de cele mai multe ori este doar un semn de igienă proastă, fumat, băut multă cafea sau ceai negru. Ca urmare, poate exista un miros neplăcut a gurii și anomalii ale gustului (dificultăți de recunoaștere a gusturilor). Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să renunți la obiceiurile proaste care provoacă placa și să te speli nu numai pe dinți, ci și pe limbă în fiecare zi.

O placă albă densă

9 Things Your Tongue Is Trying to Tell You About Your Health

Placa albă care seamănă mult cu brânza de vaci este un semn al unei infecții cu drojdie sau candidoză. Această placă apare atunci când Candida albicans crește excesiv, care constă din drojdia care este prezentă în gura unei persoane sănătoase. Motivele pentru aceasta pot fi diferite: administrarea de antibiotice, diabetul zaharat, un sistem imunitar slab sau hipertensiunea arterială. Este recomandat să consultați un medic.

Limba brăzdată

9 Things Your Tongue Is Trying to Tell You About Your Health
O limbă brăzdată poate fi pur și simplu un semn al îmbătrânirii (da, și limba poate îmbătrâni). De obicei, fisurile nu sunt periculoase, dar dacă nu vă spălați dinții suficient de bine, se poate dezvolta o infecție. O infecție fungică se poate dezvolta chiar în fisură și poate provoca dureri severe și arsuri. Problema poate fi rezolvată cu medicamente speciale. De asemenea, dacă aveți implanturi dentare care au fost instalate într-un mod greșit, puteți dezvolta o limbă brăzdată.

Mici pete albe pe limbă

9 Things Your Tongue Is Trying to Tell You About Your Health

Astfel de pete pot fi un semn că există ceva care irită pielea. De exemplu, un dinte care se freacă constant de limbă poate provoca acest lucru. Dar de cele mai multe ori, aceste pete sunt cauzate de o producție crescută de celule la persoanele care fumează. 5% până la 17% din aceste celule pot fi celule precanceroase. Dacă petele nu dispar în câteva săptămâni, este important să consultați un medic și să vă faceți toate analizele necesare.

Pete roșii și vezicule

9 Things Your Tongue Is Trying to Tell You About Your Health

Petele roșii și vezicule care nu dispar pentru o perioadă lungă de timp pot fi un simptom al unei boli cu adevărat grave. Acestea sunt adesea legate de cancerul la limbă. Ar trebui să vă adresați imediat unui medic.

O senzație de arsură

9 Things Your Tongue Is Trying to Tell You About Your Health

Apare mai mult la femeile care trec prin menopauză și este cauzată de modificări hormonale substanțiale, în special imediat după începerea menopauzei. Dacă aveți această problemă, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră. Un alt motiv pentru aceasta ar putea fi utilizarea unei paste de dinți greșite: unii oameni sunt alergici la unele ingrediente.

Umflături și gropițe

9 Things Your Tongue Is Trying to Tell You About Your Health

Aceasta este o caracteristică destul de rară, care nu este deloc periculoasă. Dacă nu aveți nicio durere, nu aveți de ce să vă faceți griji, fiecare om este diferit.

Răni dureroase


9 Things Your Tongue Is Trying to Tell You About Your Health

Dacă aveți răni dureroase, acesta este un semn al aftei orale, o boală care este cea mai frecventă la copii, dar și 20% dintre adulți o au. Leziunile sunt un semnal de stres și un sistem imunitar slab. De obicei dispar în decurs de 2 săptămâni. În caz că nu dispar, vă recomandăm să vă adresați unui medic. De asemenea, ar trebui să vă odihniți bine și să aveți mai multă grijă de sănătatea dvs.

SURSA: stiai.net

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentDe ce să nu mai arunci apa în care ai fiert varza. Secretul gospodinelor cu experiență
Articolul următorAmestecul care curăță cada îngălbenită, va străluci în 15 minute
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.