Salariul minim va fi unificat în toate instituțiile din Republica Moldova, de la 1 septembrie

0
47680
dacă în 2019 salariul de funcție a deputatului era de 13.940 de lei, atunci în 2020 este deja 18.122 de lei.

Începând cu 1 septembrie anul curent, salariul minim va fi unificat în toate instituțiile din țară. Decretul de promulgare și modificările adoptate la Legea salarizării și Codul muncii au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, modificările vor asigura un cuantum minim garantat al salariului echivalent în orice instituție publică, companie privată sau entitate aflată la autogestiune.

La fel, modificările publicate vor promova creșterile salariale echitabile în întreprinderile de stat, întreprinderile cu capital majoritar de stat și cele monopoliste. Astfel, remunerarea muncii salariaților din unități, indiferent de tipul de proprietate şi forma de organizare juridică, ar urma să nu fie mai mică decât salariul minim pe țară stabilit de Guvern.


Articolul precedentPăzea, acei care nu respectă restricțiile privind controlul tutunului și fabricarea şi circulaţia alcoolului etilic şi a producţiei alcoolice sunt în vizorul poliției.
Articolul următor3.000/6000 de lei amendă sau 30/60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității riscă acei care au instalat trambulina pe acoperiș
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.