Să avem noi, oare, noroc și să fie rezolvate cele două probleme „cu barbă”? / VIDEO

0
1853

După mai mulți ani de așteptare, chiar zeci de ani, se pare că s-a urnit carul din loc și, cel puțin, două probleme „cu barbă” își vor găsi rezolvarea, în curând. Este vorba despre construcția la Soroca a unei Stații de epurare și reparația drumului Șolcani-Otaci. 

Bunăoară, primarul Lilia Pilipețchi a semnat recent Acordul de Cooperare între Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală, Agenția de Dezvoltare Regională Nord și primăria mun. Soroca, pentru implementarea proiectului „Construirea Stației de epurare și a infrastructurii de canalizare în municipiul Soroca”. Costurile totale estimate pentru proiect sunt de circa 9.9 milioane de euro, bani oferiți de Banca Mondială. Pe de altă parte,  în acest an, guvernul de la Chișinău a obținut credite în valoare de circa 600.000.000 de lei pentru reabilitarea drumurilor, iar printre tronsoanele care vor fi finanțate este și Soroca-Arionești-Otaci, unul din cel mai precare din Republica Moldova, din punct de vedere al accesului populației la infrastructură de calitate.

Despre aceasta noi, ziariștii Vadim Șterbate și Victor Cobăsneanu, am discutat în cadrul emisiunii „W”. Vă dorim vizionare plăcută!

 

Proiectul “Observatorul de Nord – de la print la conținut video” este finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentAflă cum să tai corect pomii fructiferi la început de primăvară / VIDEO
Articolul următorCe este interzis să plantezi lângă roșiile din grădină. Greșeala uriașă care îți strică recolta
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.