S-a anunțat retragerea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente

0
135

  Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că, la ședința Biroului permanent a legislativului va înainta un demers către premierul Dorin Recean, de a pregăti inițiativa legislativă cu privire la retragerea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente.

„După discuții cu cetățenii, vizite în teritorii, după consultări la partid, președinta țării, anunț că am inițiat procedura a retragere a Republicii Moldova din acordul CSI. După 30 de ani a devenit clar că aflarea Moldovei în structurile CSI nu ne-a ajutat să scoatem armata rusă de pe teritoriul Moldovei, să rezolvăm conflictul transnistrean. Aflarea în CSI nu ne-a ferit de șantajul în plină iarnă”, a declarat Igor Grosu.

Primul pas va fi retragerea din Adunarea Interparlamentară a CSI. Procedura ar putea dura câteva săptămâni. (FOTO: Publica.md)

Articolul precedentCurs valutar: euro își menține valoarea de 19 lei și 41 de bani, iar dolarul va avea o cotație oficială de 17 lei și 79 de bani.
Articolul următorSoroca: când și unde vor fi deconectări programate ale energiei electrice, în legătură cu executarea lucrărilor de întreținere
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.