INGREDIENTE:
10 fileuri macrou
6 fire de ceapa verde
2 portocale
2 linguri orez
50 g măsline fără sâmburi
1 lămâie
150 ml ulei
legătura pătrunjel
sare, piper.
MOD DE PREPARARE:
Curățați ceapa, spalați-o şi tocați-o mărunt. Caliţi-o apoi în 50 ml ulei, la foc mic, 1-2 minute. Curățați de coajă o portocală, apoi cu un cuțit bine ascuțit tăiați partea albă a cojii de portocala, după care tăiați în cubulețe mici coaja. Amestecați-le cu măslinele tăiate în cubulețe mici, cu jumătate din legătura de pătrunjel, orezul fiert pe jumătate, zeama de la o jumătate de portocala, ceapa călita si potriviți amestecul de sare şi piper. Puneți cate o lingură din acest amestec pe fiecare fileu de macrou, rulați-l şi prindeți-l cu o scobitoare. Puneți rulourile într-o tavă cu uleiul rămas, stropiți-le cu zeama de la o jumătate de lămâie, apoi puneți tava în cuptorul încins şi coaceți rulourile, la foc potrivit, 30 de minute. Serviţi rulourile calde, presărate cu pătrunjelul rămas, tocat mărunt şi cu salata verde.