Ingrediente:
Aluat:
- Un pahar de făină (200 ml)
- Un pahar de zahăr
- 3-4 ouă
- Un plic de praf de copt
Crema:
- Smântână grasă 200 gr
- 2 pahare de zahăr
- Zahăr vanilat
- Întăritor de frişcă după necesitate
- O banană
Mod de preparare:
Zahărul şi ouăle se bat bine până căpătăm o spumă, adăugăm făina, apoi praful de copt. Amestecăm bine ca să avem o masă omogenă. Aluatul se toarnă pe o tavă unsă cu ulei şi se pune la cuptorul încins la 200 gr.C. Se coace 15-20 de minute, recomand să supravegheaţi procesul pentru a nu arde coptura.
Turta coaptă o răsturnăm pe un prosop umed, bine scurs. Cu tot cu ştergar, turta se rulează precum o învârtită şi se lasă aşa până se răceşte. Apoi turta o întindem şi o ungem cu cremă. Pe marginea turtei punem o banană şi facem rulou din nou.
1-2 linguri de cremă le păstrăm pentru a o pune deasupra ruladei, iar peste cremă putem presăra ciocolată rasă şi felii de fructe.
Poftă mare!
De Vera Pogorevici, s. Ocolina