INGREDIENTE:
100 gr carne de bovină
100 gr ficat de bovină
300 gr cartofi
50 gr margarină sau unt
1 ceapă
Un ou de găină
Pesmeţi
Sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Ficatul de bovină se prăjeşte, iar carnea se înăbuşă, până se înmoaie bine. Apoi produsele din carne se trec prin maşina de tocat, ulterior adăugăm ceapa mărunţită şi călită, piper negru. Cartofii se fierb şi se face piure potrivit de moale, pe care îl sărăm şi pipărăm la gust.
Pe o bucată de peliculă alimentară, aşezăm un strat de cca 1,5-2 cm de piure. Pe centrul cartofilor, într-un rând, punem un strat de carne. Dintr-o parte, ţinând de peliculă, rotim atent cartofii, astfel încât să obţinem forma unei rulade.
Facem cu vârful cuţitului câteva adâncituri în ruladă, o ungem cu ou bătut, presărăm pesmeți mărunţiți, stropim cu unt şi o punem la rolă. După cca 30 de minute la temperatura de 250-260 grade, o scoatem.
Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.