REȚETA DE ACASĂ: Pârjoale din cartofi

Ingrediente:

(1 porţie)
4 cartofi
1 ou
1 lingură de făină
1 lingură de pesmeţi mărunţiţi
O lingură de ulei
20 gr smântână
Sare, piper

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se feliază și se fierb. Când sunt gata, se scurge fiertura şi se zvântă puţin cartofii. Apoi îi pasăm până căpătăm consistenţa de piure. Răcim compoziţia până la temperatura de aproximativ 40-60 grade C, adăugăm oul, făina, sare şi piper la gust. Amestecăm bine compoziţia şi formăm câteva biluţe. Îi conferim fiecărei biluţe forma de oval turtit cu un capăt ascuţit. Prăjim preparatele în ulei pe ambele părţi.

A se servi cu smântână.

A gătit cu drag de viitoarea profesie Andreana Huţanu,
eleva grupei 13 “B”, anul I

Bucatar

Poftă mare!

Comentarii

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns

*