REȚETA DE ACASĂ: Sos roşu cu rădăcinoase

0
126

INGREDIENTE: (1 porţie)

250 gr. oase pentru bulion
300 ml apă
2 morcovi medii
2 cepe
4 rădăcini medii de pătrunjel
1-2 linguri de pastă de tomate
1 lingură de făină de grâu
1 linguriţă de zahăr
20 ml ulei
1 ardei dulce mediu
1 lingură de vin
Sare, piper, o frunză de dafin

MOD DE PREPARARE:

Se pregăteşte bulionul din oase. Într-o tavă se călesc o ceapă, un morcov şi 2 rădăcini de pătrunjel curăţite şi mărunţite, la care se adaugă şi pasta de tomate. Într-un alt vas călim făina, apoi o dizolvăm cu puţină apă. Compoziţia cu făină se adaugă în bulionul care a dat în clocot puţin. Se adaugă şi legumele călite şi se fierbe la foc moderat 60 minute. Înainte de final adăugăm sare, piper după gust şi o frunză de dafin. Sosul se strecoară.

În altă tavă se călesc legumele rămase: ceapa, morcovul, ardeiul, pătrunjelul, tăiate pai. Acestea se adaugă în sos, compoziţia se mai fierbe 10-15 minute. Iar la final se adaugă vinul.

Sosul se recomandă a fi servit la chiftele din carne sau carne înăbuşită.

A gătit cu drag viitorul bucătar Alexandru Creţu, gr. 13 „B”

Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.

Bucatar

Poftă mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.