REȚETA DE ACASĂ: Pasăre în sos alb

INGREDIENTE: (1 porţie)

1 kg carne de găină
2 cepe
2 rădăcini de pătrunjel sau ţelină
10 gr unt
2-3 linguri de făină de grâu
Sare, sare de lămâie

MOD DE PREPARARE:

Carnea pregătită se pune în 2 litri de apă fierbinte şi se dă în clocot. Periodic înlăturăm spuma. Adăugăm o ceapă şi o rădăcină de pătrunjel sau ţelină, sare la gust. Ulterior diminuăm focul şi lăsăm carnea să fiarbă încet până la gătire, acoperind cratiţa cu un capac. Carnea fiartă se scoate şi să răceşte.
Pentru sosul alb utilizăm bulionul obţinut la fierberea pasării, pe care îl strecurăm mai întâi. Pe tigaia încinsă punem untul, când s-a topit adăugăm făina şi o călim bine, amestecând continuu. Când făina capătă culoarea aurie adăugăm treptat o parte din bulion răcit la 80 grade, amestecând continuu. Când obţinem o masă omogenă, adăugăm restul bulionului şi legumele rămase, curăţate şi tăiate mărunt. Fierbem preparatul 30 min. la foc mediu, înlăturând spuma şi amestecând periodic. Spre sfârşitul procesului adăugăm sare, dar şi puţină sare de lămâie, după care dăm în clocot sosul încă puţin.
La servirea preparatului, carnea se porţionează şi se combină cu sosul alb. Se recomandă a fi servite cu garnitură din orez fiert cu legume.

 Au gătit cu drag Mihaela Patraşcu şi Maria Muntean, eleve în gr 23, anul II
Au gătit cu drag Mihaela Patraşcu şi Maria Muntean, eleve în gr 23, anul II

Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.

Bucatar

Poftă mare!

Comentarii

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

*