Desert de brânză cu căpşuni

0
35
Desert de brânză cu căpşuni

INGREDIENTE:

Pentru blat:

300 gr biscuiți simpli

150 gr unt

Crema şi decor:

500 gr brânza de vaci, moale

150 gr zahăr

1 fiolă esență de vanilie

400 gr smântâna

15 gr gelatină granule

5-6 linguri lapte

500 gr căpșuni

1 pliculeț de jele

MOD DE PREPARARE:

Biscuiții îi mărunţim până obţinem fărâmituri de biscuite. Untul topit şi răcit îl amestecam bine cu biscuiţii, într-un bol, astfel obținem un fel de aluat nisipos.

Într-o formă de copt cu diametrul de 28 cm punem aluatul. Cu ajutorul unui pahar îl presăm până obținem un blat uniform. Dam la frigider să se întărească.

Pregătim crema: mixăm smântâna bine până devine pufoasă. Brânza o mixam împreună cu zahărul şi esența de vanilie până obținem o cremă fină. Gelatina o punem în lapte pentru aproximativ 5 min., iar apoi o topim pe baie de aburi. În cremă de brânză adăugăm smântâna bătuta şi gelatina topită. Amestecăm bine.

Jumătate dintre căpșunile spălate şi curăţate de codiţe şi frunzulițe le tăiem felii.

Scoatem de la frigider blatul de biscuiți, turnăm crema de brânza şi nivelam. Căpșunile le aranjăm peste crema de brânza. Într-un ibric punem 200 ml apă, pliculețul de jele şi 3 linguri de zahăr. Amestecăm şi îl punem la foc. Din momentul în care a început să fiarbă îl mai lăsam 1 minut la foc, timp în care amestecam continuu. Îl răcorim. Turnam jeleul obținut peste feliile de căpșuni într-un strat uniform.

Dam tortul la rece câteva ore, după care îl putem servi.

Bucatar

Poftă mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.