Rulada dulce cu banană

0
108

Ingrediente:

Aluat:

  • Un pahar de făină (200 ml)
  • Un pahar de zahăr
  • 3-4 ouă
  • Un plic de praf de copt

Crema:

  • Smântână grasă 200 gr
  • 2 pahare de zahăr
  • Zahăr vanilat
  • Întăritor de frişcă după necesitate
  • O banană

Mod de preparare:

Zahărul şi ouăle se bat bine până căpătăm o spumă, adăugăm făina, apoi praful de copt. Amestecăm bine ca să avem o masă omogenă. Aluatul se toarnă pe o tavă unsă cu ulei şi se pune la cuptorul încins la 200 gr.C. Se coace 15-20 de minute, recomand să supravegheaţi procesul pentru a nu arde coptura.

Turta coaptă o răsturnăm pe un prosop umed, bine scurs. Cu tot cu ştergar, turta se rulează precum o învârtită şi se lasă aşa până se răceşte. Apoi turta o întindem şi o ungem cu cremă. Pe marginea turtei punem o banană şi facem rulou din nou.

1-2 linguri de cremă le păstrăm pentru a o pune deasupra ruladei, iar peste cremă putem presăra ciocolată rasă şi felii de fructe.

Poftă mare!

De Vera Pogorevici, s. Ocolina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.