250 gr. oase pentru bulion
300 ml apă
Morcov
2-3 cepe
3-4 rădăcini de pătrunjel
1-2 linguri de pastă de tomate
1 lingură de făină de grâu
1 morcov
1 linguriţă de zahăr
Sare, piper, o frunză de dafin
MOD DE PREPARARE:
Se pregăteşte bulionul din oase. Într-o tavă se călesc o ceapă, un morcov şi 2 rădăcini de pătrunjel curăţite şi mărunţite, la care se adaugă şi pasta de tomate. Într-un alt vas călim făina, apoi o dizolvăm cu puţină apă. Compoziţia cu făină se adaugă în bulionul care a dat în clocot puţin. Se adaugă şi legumele călite şi se fierbe la foc moderat 60 minute.
Înainte de final adăugăm sare, piper după gust şi o frunză de dafin. Sosul se strecoară. Restul legumelor, curăţite şi tăiate cubuleţe se pasează într-o tavă şi se amestecă cu bulionul. Compoziţia se aduce până la fierbere şi se ia de la foc.
Sosul se recomandă la preparate din carne precum pârjoale, crenvurşti ş.a.
Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.