REȚETA DE ACASĂ: Şerbet cu crupe de griş

0
147

INGREDIENTE: (1 porţie)

100 gr mere
30 gr zahăr
20 gr crupe de griş
1 pachet de gelatină
Sare de lămâie
Apă

MOD DE PREPARARE:

Gelatina se acoperă cu apă fiartă, răcorită şi se lasă 1,5-2 ore, până se umflă, apoi se fierbe la foc încet, până se dizolvă. Compoziţia obţinută se strecoară.

Merele se spală, se curăţă de coajă şi seminţe şi se fierb. Apoi se strecoară de zeamă şi se pisează, până obţinem pireu, în care adăugăm zahărul şi sarea de lămâie şi se dă în clocot.

Crupele de griş se cern, după care se adaogă treptat în fiertura de mere, amestecând continuu. La fel se adaogă şi gelatina. Compoziţia se amestecă continuu timp de 10-15 minute, până se răcoreşte, după car o turnăm în forme şi o punem la frigider. Peste 1-2 ore, desertul e gata. Înainte de fi servit, formele cu şerbet se scufundă pentru câteva secunde într-un vas cu apă fierbinte, după care conţinutul se răstoarnă atent în farfurioara pentru desert sau vază. A se servi cu sos dulce.

A pregătit desertul Mihaela Ghervas, elevă în gr. 23, anul II

Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.

Bucatar

Poftă mare!


Articolul precedentÎNTRE NISTRU ȘI PRUT: Conacul Bjozowskz din Soloneţ
Articolul următorDepunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu la Soroca (GALERIE FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.