REȚETA DE ACASĂ: Piept de pui cu ciuperci şi dovleac

0
158
Foto Simbol. Sursa: pixabay.com

Ingrediente:

500 gr piept de pui
450 gr ciuperci
500 gr dovleac
2 ardei
Sare
Piper
Pentru sos:
3 căţei de usturoi
1 linguriţă de ghimbir
2 linguriţe ulei de susan
1 lingură de zahăr brun
35 gr făină
120 ml sos de soia
240 ml supă de pui

Mod de preparare:

Puiul se taie cubuleţe, se sărează şi pipărează la gust, aşa se marinează puţin, după care se prăjeşte pe toate părţile în tigaia cu ulei încins. Scoatem puiul şi în aceeaşi tigaie călim dovleacul tăiat cubuleţe. Scoatem dovleacul prăjit şi amestecăm cu carnea şi ciupercile tăiate şi sotăm totul până când produsele se înmoaie.

Sosul: Într-o tavă, în uleiul de susan se sotează 1-2 minute usturoiul şi ghimbirul pisate. Adăugăm restul produselor pentru sos, amestecând continuu, până obţinem un sos omogen. Peste sos punem puiul cu legumele. Amestecăm uşor toate ingredientele şi le înăbuşim 5 minute la foc mediu. A se servi cu spaghete sau orez.

A pregătit cu drag viitoarea bucătăreasă Daniela Selitra, gr. 33.

Bucatar

Poftă mare!


Articolul precedent„Verde” pentru cetățenii ruși în RM. „Roșu„ pentru cetățenii moldoveni în FR?
Articolul următorÎn perioada 1-4 septembrie mai multe localități vor rămâne fără curent electric: Vezi adresele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.