750 gr ficat de bovină
750 gr ficat de porcină
50 gr unt
50 gr slănină
2-3 cepe
1 morcov (circa 100 gr)
1 ou
50 ml lapte sau bulion
MOD DE PREPARARE:
Ceapa se taie felii subţiri, morcovul — rondele, iar slănina se taie cubuleţe mici. Ficatul se tăie şi el bucăţi. Într-o tigaie topim slănina, apoi adăugăm în grăsimea obţinută legumele, pe care le prăjim pe jumătate. Adăugăm ficatul şi prăjim amestecul circa 7 minute. Condimentăm conţinutul obţinut și-l trecem prin maşina de tocat carne. În tocătura caldă adăugăm laptele sau bulionul şi amestecăm bine.
Pateul îl aranjăm frumos pe crutoane sau felii de pâine, adăugând verdeaţă sau felii de legume proaspete pentru decor.
Această rubrică este realizată în colaborare cu Școala Profesională Soroca, specialitatea Bucătari, conducătoare Valentina Chetrari.