4 pahare de făină
4 linguri de zahăr
80 gr margarină sau unt
2 ouă
1 pahar de lapte
25 gr sare
20 gr drojdii
Mod de preparare:
Într-un vas se toarnă apa încălzită la temperatura de 35-40 grade C, se adaugă drojdiile activate, sarea, zahărul. Compoziţia se amestecă, apoi se adaugă făina şi se frământă aluatul. Cu 2-3 minute până la finalul frământării se adaugă margarina topită şi continuăm să frământăm până la obţinerea unei mase omogene. Apoi aluatul se acoperă cu un prosop şi se lasă pentru fermentare 3-3,5 ore. În acest timp, de câteva ori mai frământăm aluatul.
Apoi porţionăm aluatul în bile de câte 50-100 gr fiecare. Dăm aluatului formele dorite: porumbei, colăcei etc.
Înainte de a fi puse la cuptor, copturile se ung cu ou bătut. Articolele din aluat se coc 10-15 minute la temperatura de 230-240 grade.