Republica Moldova rămâne pe „lista roșie” a Ucrainei, iar Ucraina este pe „lista verde” a Republicii Moldova

0
141

  Dacă țara vecină, Ucraina, a fost scoasă de pe „lista roșie” a Republicii Moldova, nu același lucru se poate spune și despre partea ucraineană. Or, cetățenii moldoveni au rămas în „lista roșie” a Kievului.

Această înseamnă că cetățenii moldoveni care merg în țara vecină sunt obligați să stea în carantină 14 zile sau să prezinte un test negativ la COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de trecerea frontierei. În orice caz, trebuie să aibă asigurarea medicală.

  Astfel, guvernul de la Kiev a extins regimul național de carantină și urgență până pe 28 februarie. De asemenea, din 8 ianuarie au intrat în vigoare restricțiile de carantină consolidate introduse din cauza pandemiei coronavirusului. Blocarea va dura până pe 24 ianuarie. Astfel, școlile și universitățile sunt închise în Ucraina, dar grădinițele continuă să funcționeze. Orice evenimente de masă sunt interzise, ​​piețele, instituțiile culturale și unitățile de divertisment sunt închise.

Articolul precedentMegalomania energetică a Ucrainei și consecințele fatale pentru Moldova
Articolul următorSoarta podului peste Nistru, Cosăuți-Yampil, a fost discutată de Maia Sandu și Volodimir Zelenski
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.