Republica Moldova – outsider (și) la capitolul „vaccinare împotriva Covid-19”

0
75

  În timp ce în mai multe țări din lume are loc o amplă operațiune de vaccinare, în Republica Moldova acest proces extrem de important este în stadiul incipient. Or, factorii de decizie au păreri împărțite în ceea ce privește demararea campaniei – de la prima decadă a lunii ianuarie (care deja se termină) până la 3-4 luni.

  Astfel, până în prezent, în lume au fost vaccinate, primar, mai mult de 16 milioane de persoane. Lider în acest proces sunt SUA cu circa 5.480.000 de vaccinați, iar în comparație cu numărul de populație cel mai bine stau lucrurile în Israel, unde a fost vaccinată 16, 46 la sută din populație. La celălat poli, al țărilor cu un număr mic de persoane vaccinate, este și Republica Moldova cu doze contractate pentru doar 5 la sută din populație, ceea ce ajunge doar pentru vacinarea a 134.000 de persoane.

   Pe de altă parte, România are contractate vaciinuri pentru 35.000.000 de persoane (183 la sută din necesități!!!), iar Ucraina, la fel ca și RM este acoperită cu doar 5 la sută din necesități.

Top 20 de ţări unde s-au vaccinat anti-COVID cei mai mulţi oameni

 


Articolul precedentDe Crăciun, pe vechi, 423 cazuri noi de infectare și 17 decese
Articolul următorCalea aerului spre/din Marea Britanie a fost redeschisă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.