Raionul soroca va  beneficia de granturi de la UE pentru dezvoltare

1
461
La începutul acestui an, Bulgaria avea cel mai scăzut salariu minim brut pe economie din UE (312 euro)

Un program de granturi locale a fost anunţat în Regiunea de Nord a ţării. Acesta este lansat în baza Cadrului unic de sprijin al Uniunii Europene, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de UE și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), transmite Moldpres. 

Raioanele eligibile pentru participare la apel sunt Briceni, Ocnița, Edineț, Soroca, Dondușeni, Drochia, Râșcani, Glodeni, Fălești, Florești, Sângerei și municipiul Bălți. Suma totală a Programului de granturi locale constituie 750 mii de euro. Se vor acorda trei tipuri de granturi, cu valoare estimativă de zece mii de euro pentru granturi mici, până la 30 mii de euro pentru granturi medii şi până la 50 mii de euro pentru granturi mari.

Termenul limită de prezentare a propunerilor de proiect este 26 decembrie pentru granturile mici şi 31 ianuarie pentru granturile medii şi mari. Programul își propune să abiliteze cetățenii prin participarea activă și constructivă în procesele de elaborare, monitorizare și evaluare a politicilor și deciziilor privind serviciile publice locale. Prin intermediul Programului de granturi locale se va oferi suport financiar și tehnic pentru cel puțin 25 organizaţii ale  societăţii  civile de nivel local din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. Banii vor fi direcţionaţi pentru susținerea ideilor inovative de dezvoltare socio-economică durabilă a comunităților locale, în concordanță cu necesitățile cetățenilor, în patru domenii prioritare: infrastructură pentru apă și canalizare, gestionarea deșeurilor, eficiența energetică, mediu și schimbările climatice.

Pentru organizaţiile care intenționează să participe la Program vor fi organizate sesiuni de informare, după cum urmează: miercuri, 20 noiembrie, în municipiul Edineț, joi, 21 noiembrie – în mun. Bălți, şi vineri, 22 noiembrie –  în mun. Soroca.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.