Pune mereu în faţa uşii de la intrare un pahar cu apă când pleci de acasă. Gestul îţi poate salva viaţa

0
2502

În sezonul cald, multe persoane aleg să plece de acasă în diverse vacanțe. Unele concedii pot fi organizate în țară sau în străinătate. În ambele cazuri, ca să te asiguri că locuința este încuiată și nu există riscuri de a fi jefuiți. Pentru a ști cum să gestionezi o astfel de situație, este suficient să pui la intrare un pahar cu apă.

Un sistem de securitate pentru locuința ta este o modalitate eficientă de a descuraja persoanele care au intenții precum furtul sau jefuirea. Atât timp cât sistemul cu pricina prezintă alarmă cu senzori, detectoare de mișcare și camere de luat vederi, poți să fii întotdeauna la curent cu ce se întâmplă în curtea sau lângă casa ta.

În același timp, evită să postezi pe platformele sociale când pleci de acasă sau unde îți petreci zilele libere. În era actuală, majoritatea oamenilor obișnuiesc să împărtășească cu utilizatorii online evenimentele din viața lor. Dacă vrei neapărat să publici fotografii sau detalii privind locurile pe care le-ai vizitat, fă-o după ce te întorci din concediu.

Cum ți-ar putea salva viața trucul cu paharul de apă

Revenind la trucul cu paharul de apă – îl poți folosi și pentru a descuraja hoții, precum și pentru a-ți proteja viața. Dacă pui un pahar cu apă în spatele ușii de la intrarea în locuința ta, în momentul în care o persoană intră cu forța în casă, va dezechilibra paharul, iar apa se ca scurge pe jos. Poate fi o modalitate de a descuraja potențialul infractor.

Dacă vii din vacanță și remarci că paharul cu apă este spart sau nu mai prezintă lichidul în interiorul său, este bine să fii precaut. Mai bine apelezi la autoritățile de intervenție decât să încerci să verifici de unul singur încăperile din locuință. S-ar putea să-ți salvezi chiar și viața, dacă procedezi astfel.

În același timp, evită să lași chei de rezervă în curtea locuinței tale, pentru că hoții care au experiență știu, de multe ori, unde trebuie să le caute. Poți lăsa o cheie de rezervă unui vecin de încredere însă, sau unui prieten pe care să-l rogi să verifice sau să supravegheze casa cât timp tu ești plecat.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentA pus coji de lămâie pe pervaz şi a scăpat de o mare problemă. E trucul primăverii 2023
Articolul următorCe se întâmplă dacă tastezi codul 2664 pe telefonul mobil. E foarte util
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.